Klaar voor de start, af!

1 maart 2013 21:06

Als je een eigen zaak begint moet je je goed voorbereiden. Of niet? Geen idee. Ik ben ergens in het midden begonnen denk ik. Ik heb me een tijd lang voorbereid; ingelezen, met mensen gesproken, internet afgestruind. En net toen mijn omgeving dacht dat het er toch niet meer van zou komen, was ie er ineens: Tekst & Ko. Wel moest ik nog even uitleggen waar de 'Ko' voor stond. Kootstra, dames en heren, mijn achternaam. Niet de meest welluidende, maar wel van mij.

Nu kan ik natuurlijk denken dat iedereen op die Kootstra zit te wachten, maar dat moeten we nog zien. Tussen het gekrioel van tekstschrijvers, journalisten en handige socialmediawhizzkids moet ik mijn graankorrels zien te pikken. Okee, dat is op z'n minst gezegd een uitdaging... 

En tóch ga ik het doen. Omdat ik mijn schrijf- en communicatievaardigheden in wil zetten voor het doen van goede dingen. Of dat nu het overbrengen van broodnodige informatie is, het geven van heldere uitleg of mensen met elkaar verbinden door een mooi verhaal. Ik geloof dat er altijd ruimte is voor een goede tekst, op de juiste tijd en de juiste plaats.

Met tekst zijn onvoorstelbaar veel mogelijkheden en die wil ik graag met anderen delen!

PS: sinds kort ben ik ook (niet heel spontaan) actief geworden op Twitter: volg mijn eerste stappen op het pad van ondernemerschap via @tekstenko!